2011. január 27., csütörtök

Csak egy kis gondolat...

Minden nap más. Néha csak apró, kis változások, melyet szinte észre sem veszünk, néha pedig nagy és csodás dolgok történnek. Van, hogy akkora bennünk a boldogság, hogy világgá szeretnénk kürtölni, hogy mindenki lássa és érezze.

Néha rossz dolgok történnek velünk, mikor legszívesebben elbújnánk, és nem jönnénk elő többet. Mikor úgy érezzük, vége az életünknek, és hiába próbálunk keresni egy kapaszkodót, nincs semmi, ami boldoggá tenne bennünket. Vagy csak egyszerűen unatkozunk, és nem találjuk helyünket. Minden napot egyformán élünk meg, és nem fedezzük fel az élet megannyi szépségét.

Sokféle élethelyzet létezik és sokféle érzelem. Ahány lélek, annyiféleképpen éli meg. Segítséggel vagy anélkül. Sok fajta segítség létezik. Jöhet a szeretteinktől, barátainktól, és onnan is, ahonnan nem is várjuk. Jöhet a zene által is. Megragadhat minket maga a muzsika hangja, hangszereinek csodálatos játéka, de hatással lehet ránk az, amit közölni szeretne velünk. Azonosulhatunk vele, tanulhatunk belőle vagy csak egyszerűen rácsodálkozunk arra, hogy igen, ezek akár a mi érzéseink is lehetnek.

Hiszem, hogy minden zene megtalálja a hallgatóját, akkor mikor éppen szüksége van rá. Itt van velünk, ha csak nyugalomra, szépségre vagy borzongásra vágyunk. Ha csak egyszerűen kikapcsolódásra van szükségünk. Segít, ha tombolni szeretnénk, ha kiszeretnénk magunkból üvölteni a fájdalmunkat. Fogadjuk be magunkba, ne zárkózzunk el egyetlen zenétől se. Soha nem lehet tudni, melyik lesz az, amelyik megváltoztatja az életünket. Mert tudom, hogy van ilyen zene. Én már megtaláltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése