2011. november 7., hétfő

Születésnap

Olyan családból jött, hol nem volt nagy jelentősége se a születésnapnak, se a névnapnak. Talán ez miatt nem emlékezett szinte egy ilyen alkalomra sem, se nagy örömre, se izgatott várakozásra. Nincsenek emlékképei ajándékokról, se arról, mit ő kapott, se olyanról, mit ő adott volna.
A titkos készülődés, a meglepetés ereje, hogy a másik arcán öröm gyúljon az ajándéka láttán. Nem emlékezett ilyen pillanatra.
Tizennyolc éves lett. Csodálatos kor, melyet mindenképp ünnepelni kell. A barátnői meglepetés bulit szerveztek neki. Több barátot meghívtak, volt torta, és virágcsokrot is kapott. Sok, apró ajándék is előkerült a kis csomagokból.
Úgy tűnt mindenkinek, hogy jól érzi magát. De nem tudott felszabadult lenni. Kínosan álldogált a sok fiatal előtt. Hiába is mondta volna. Ő nem akarja, hogy ünnepeljék. Számára nincs jelentősége a születésnapnak. Így észre sem vette a barátai arcán az ajándékozás örömét.

Több év múlva kisbabája született. Csoda volt számára. A gondolatai szinte csak körülötte forogtak. Valami kis meglepetést mindig adott neki. Közeledett az első születésnapja. Már jóval előbb készült rá. Azt szerette volna, hogy tökéletes legyen. Valahogy fontossá vált számára, hogy emlékezzen arra a napra, mikor a kis jövevény e világra jött. Az ajándékozás számára csodálatos dologgá vált.  
Aki ilyenkor az arcára néz, látja rajta az örömet. Mit oly sokáig nem vett észre más emberek arcán…..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése