2011. november 15., kedd

Egy különleges nap....

Az édesanya különleges napra ébred. Karácsonyi ünnepség lesz az óvodában. Kisebbik lánya, Nórika januárban lesz három éves. Csoportjában ő a legkisebbek közé tartozik, vegyes csoport lévén vannak már nagyobbak is.
Az apróság álmos szemekkel botorkál ki édesanyjához, ki éppen kislánya ünneplő ruháját csomagolja. Csinos szoknya, fehér, fodros blúz és fekete lakkcipő. Első alkalom a kislány életében, mikor egy közösséggel együtt ünnepelhet. Már több napja készülődik a csoport, versek és dalok tanulásával telnek a délelőttök.

…Nórika mondja mindig. Anyuci, szép verset tanultunk, de nem mondom el, mert meglepetés lesz… Van, mikor dúdoláson kapja kislányát, s a dallamokból karácsonyi dalt ismer fel. Ilyenkor abbahagy minden tevékenységet és figyel. Szépen fog tudni énekelni kislánya, ez már most hallható…

Az óvoda aulájában már gyülekeznek a csoportok. Arcukon izgatott várakozás látszik. A szülők és a nagyszülők kíváncsi tekintettel várják a kisgyerekek előadását. A legkisebbeket az óvónők közös verseléssel, közös énekléssel vonják be az ünnepi műsorba. Igazi karácsonyi hangulat keríti hatalmába mind a gyermekeket, mind a szülőket, kik saját kezűleg készített, apró ajándékot is kapnak.
Mikor már a műsor vége közeledik, az egyik óvó néni Nórikát karon fogja, és a már üres színpadra kíséri. Még halk suttogások zaja kíséretében a kislány el kezd énekelni. Hangosan, csodaszép, tiszta csengő hangján. Az aulában néma csend lesz. A szülők szemében csodálat, az édesanya szemében büszkeség, kinek látását elhomályosítják a megjelenő könnycseppek. S a dal végeztével kislánya odaszalad hozzá, s átöleli. Anyuci, tudtam ám, hogy énekelni fogok, de nem mondtam, mert ez volt a meglepetés…Az édesanya csodálatos pillanatot élt át, s ez a pillanat végigkíséri az egész életét. A mai napig hallja a kislány hangját, amivel elvarázsolta a közönséget.
Nórika már nagylány, és sokszor hallja ezt a kis történetet szüleitől. Hogy azon a napon, azzal a szép karácsonyi dallal – édesanyja napját bearanyozva - egy életre szóló élményt adott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése