2012. november 10., szombat

Egy rossz hír a sok közül...

Van mikor az ember nem tudja pontosan megfogalmazni, hogy mi az, amit érez, ott legbelül…Olvas valamit, valami szörnyűséget és csak ül, és megszólalni sem bír. Szomorú-e, vagy inkább kétségbeesett? Vagy netán szégyent érez, mikor eszébe jut aggódása apró-cseprő problémái miatt? Vagy azon töri a fejét, hogy miért történnek meg fájdalmas, sokszor borzalmas dolgok a világban? Kegyetlenségek?

Nem jól kezdődik a nap. Morcosan ébred, mert korábban kellett kinyitnia a szemét, mint ahogy általában szokta. Hiszen az óra még nem is csörgött. Még azt a 20 percet sem hagyják neki békességben, aludva. Az ablak alatt a kutyasétáltató ember másik kutyással beszélget. Bosszúsan felkel. Mire beletörődik korántsem „kellemes helyzetébe”, ekkor fogják magukat és elmennek. S az óra még mindig nem csörög…


A boltban az emberek sietnek, a pénztárnál mihamarabb sorra szeretnének kerülni. Ahogy ő is. Aztán meg az a fránya nagy címletű pénz. Tehet ő arról, hogy a tárcájában már csak ez van? Tudja ő, hogy gondot okoz, de nem vághatja szét. Így már az ismerős kérdés után indul haza. Nincs kisebb?


Persze az eső is elered. Ami nem lenne baj, csak a szél is erőre kap, így az ernyő hasznavehetetlen. A munkahelyére már morcos hangulatban, ázottan érkezik. Még be se lép az ajtón, de már arra vágyik, hogy mikor telik el az idő. A válaszok, melyet kollégái kérdésére ad, nem éppen a nyugalomé, így idegessége a környezetén nyomot hagy. Napközben családja többször hívja, mintha érezné, hogy a napja nem éppen a boldogságé. Délután, mikor végre hazatér, már éppen sajnálná magát úgy isten igazából, mikor is olvas valamit… S csak ül, és megszólalni sem bír. S igen. Szomorúvá válik, és kétségbeesett is lesz, hogy hogyan történhet meg ilyen szörnyűség a világban. De legfőképpen elszégyenli magát, visszagondolva a napjára, az apró bosszúságaira. Hiszen nincs oka panaszra. Van miért felkelnie, van mivel fizetnie és van hol dolgozzon….és szeretik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése