2012. november 30., péntek

A látszat barátság

Ági és nővére jó testvérek voltak. Ritkán veszekedtek, ha kellett, vigasztalták egymást és számíthattak egymásra a nehezebb pillanatokban is. Azonban a négy év korkülönbség miatt nem sűrűn töltötték együtt szabadidejüket, mert más-más baráti kőrhöz tartoztak.
Ági életébe - mikor a tizenhatot betöltötte - újabb barátnő érkezett. Anna népszerű lány volt, kinek kegyeiért versengett a lányok többsége. Ágit valamiért jobban kitüntette figyelmével, kedves volt hozzá, s hívta is sokszor. Néha vásárolni, vagy hétvégenként bulizni. Ági nővére egyszer volt velük, de Anna viselkedése egyértelművé tette. Nem vágyik a társaságára…

Már jó pár hete tartott a barátságuk, mikor is egy szombati nap, éjszakai szórakozóhelyre készülődtek, kettecskén. Anna így szólt a lányhoz. Nagyon klassz hely, meglátod, de csak te gyere ám, a nővéred el ne hozd. Ági ugyan kicsit megdöbbent barátnője mondatán, de mivel tudta, hogy nővére úgysem jönne velük, így hamar túllépett rajta. Pedig ha jobban elgondolkodott volna rajta…talán másképp alakul az estéje.


Ági izgatottan várta az estét, s a lázas készülődésben alig vette észre nővére bánattól ittas arcát. A csendességre figyelt fel, mely szokatlan volt ebben a lányszobában. Mi a baj? Szólt nővéréhez. Ki csak annyit mondott. A kedvemmel van a baj, ki kellene mozdulnom itthonról. Senki nem ér rá…mehetnék veletek?
Áginak eszébe jutott Anna jelentőségteljes arca, s a mondat, mely elhagyta száját „de csak te gyere ám, a nővéred el ne hozd”. Anna csak engem hívott, sajnálom, veled nem akar…s már meg is bánta, hogy kimondta. Nővére nem szólt semmit, csak a megdöbbent pillantása volt az, mely sejtetett valamicskét a benne lejátszódó érzelmekről. Ági érezte, hogy a hangulatának vége. Ugyan elindult, nagy lelkiismeret furdalással a szívében, azonban a szórakozás nem tartott sokáig. Elmondta Annának a történteket, ki csak nevetett, s nem értette, mi az, ami Ági szívét nyomja. Így Ági hazaindult, sokkal korábban, mint tervezte. A nővére azonban már aludt, így várnia kellett reggelig a bocsánatkéréssel. Tudta, hogy hibát követett el. Hiszen a nővére segítséget kért. S ő – hogy egy „látszat” barátságot megtartson – inkább őt dobta félre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése