2011. február 21., hétfő

Kommunikáció

Van olyan ember, kinek szüksége van arra, hogy megossza másokkal a gondolatait. A jót és rosszat egyaránt. Van aki csak arra vágyik, hogy meghallgassák, de van, aki segítséget is szívesen fogad.
Olyan is akad, kinek nincs szüksége arra, hogy másokkal beszéljen. Úgy gondolja, saját magában kell lerendeznie dolgait.


Aki kommunikálni szeretne, az így vagy úgy, de megtalálja a módját. Hogy ezt hogy teszi?
Van kinek szüksége van az ember közelségére, hogy akár egy jó kávé mellett, barátjának öntse ki lelkét, szívét. Ilyenkor a mozdulatai, arckifejezései is segítségére lehetnek érzései kifejezésére.
De nem kell feltétlenül barát. Biztos sokan voltak már úgy, hogy valami késztetéstől vezérelve olyan emberrel kezdtek el beszélgetni, kit eddig csak felületesen ismertek. De valami miatt, úgy érezték, hogy most van itt az idő, hogy megnyíljanak előtte.
Van, kinek elég egy levélváltás. Már maga a levél megírása nyugtatólag hat rá, hisz tudja, hogy olyan ember kapja meg, ki megérti őt bánatában, vagy éppen vele együtt tud örülni.
Van ki verset ír, vagy leírja gondolatait, és kitárja a világ felé. S azáltal, hogy olvassák, ez is egyfajta kommunikációvá alakul át. Hozzászólnak, továbbgondolják, és ezáltal mindkét fél tanulhat és fejlődhet.
Vagy csak egyszerűen szeretünk egy költőt, és szeretnénk megosztani mindenkivel a verseit. Mert valamikor ezek a versek nagy hatással voltak ránk. S ki tudja. Lehet, hogy másokra is azok lesznek.
Ha látunk egy videót, vagy hallunk egy szép zenét. Lássa más is, és hallhassa is.
Hiszem, hogy mindenfajta kommunikációnak fontos mondanivalója van. Hisz nem véletlenül akarnak közölni velünk valamit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése